Web Core Vitals

Web Core Vitals er en samling af specifikke målinger introduceret af Google for at evaluere en hjemmesides brugeroplevelse. Disse målinger er udviklet for at sikre, at websites leverer indhold hurtigt, responsivt og stabilt til sine brugere. Web Core Vitals består af tre primære komponenter: Largest Contentful Paint (LCP), som måler indlæsningstiden for det største synlige indholdselement; First Input Delay (FID), der vurderer interaktiviteten, og Cumulative Layout Shift (CLS), som vurderer visuel stabilitet ved at måle uventede layoutændringer. Fra og med 2021 er Web Core Vitals blevet en del af Googles ranking-algoritme, hvilket betyder, at de kan påvirke et websites placering på søgemaskineresultatsiden. Derfor er det afgørende for digitale marketingstrateger og udviklere at forstå og optimere disse parametre for at forbedre både brugeroplevelsen og hjemmesidens SEO-ydeevne.

Web Core Vitals er Googles målinger for brugeroplevelse, fokuserende på hurtig indlæsning (Largest Contentful Paint), interaktivitet (First Input Delay) og visuel stabilitet (Cumulative Layout Shift). Siden 2021 påvirker disse målinger SEO, hvilket gør optimering af dem afgørende for en sides ranking og brugeroplevelse.

Forståelse af Web Core Vitals

Web Core Vitals er en samling af specifikke faktorer, som Google anser for essentielle i brugeroplevelsen på en hjemmeside. Det er en del af Google’s initiativ til at give bedre indsigt og vejledning i kvaliteten af en netforbindelse. Web Core Vitals består primært af tre nøglemålinger: Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) og Cumulative Layout Shift (CLS). LCP måler indlæsningens hastighed og sikrer, at hovedindholdet kommer frem hurtigt. FID vurderer interaktiviteten, hvilket tager hensyn til den tid det tager for en side at blive interaktiv. CLS fokuserer på den visuelle stabilitet af en side, så uventede layoutskift der kan påvirke brugeroplevelsen, undgås.

Betydningen af Web Core Vitals for en hjemmeside

Web Core Vitals er vigtige, fordi de i høj grad påvirker, hvordan brugerne oplever en hjemmeside. Gode Web Core Vitals kan lede til højere brugerengagement, lavere afvisningsprocenter og i sidste ende en forbedret konverteringsrate. Eftersom Web Core Vitals direkte påvirker brugeroplevelsen, har Google indført dem som en del af deres søgealgoritmer. Et websted, der leverer en hurtig, responsiv og stabil brugeroplevelse, vil sandsynligvis opnå bedre placeringer i søgeresultaterne. Derfor er det ikke kun en teknisk opgave at optimere Web Core Vitals, men også en vigtig del af en SEO-strategi, der kan resultere i øget organisk trafik.

Anvendelse og optimering af Web Core Vitals

For at bruge Web Core Vitals effektivt, skal man først og fremmest kortlægge og analysere nuværende præstationer ved hjælp af værktøjer som Google PageSpeed Insights, Search Console eller Lighthouse. Disse værktøjer giver indsigt i, hvor godt en side klarer sig indenfor de tre nøglemålinger og foreslår ofte konkrete forbedringer. For at optimere LCP kan man for eksempel reducere server-responstid, anvende hurtige hostingløsninger eller optimere billeder og videoer, så de indlæses hurtigere.

Når det gælder FID, kan man fokusere på at minimere JavaScript-udførelsestiden, da forbindelsen mellem input og respons skal være hurtig og præcis. Til sidst kan man for at forbedre CLS sikre, at dimensioner er sat for billeder og videoindhold og tilføje reservetilstande ved indlæsning af dynamisk indhold for at mindske pludselige layoutændringer. Gennem kontinuerlig evaluering og justering af disse faktorer kan man opretholde en stærk præstation i Web Core Vitals, hvilket er afgørende for at tilbyde en førsteklasses brugeroplevelse og for at forblive konkurrencedygtig i søgeresultaterne.

Lad os tage en snak sammen om din marketing

Har du potentialer der endnu ikke er realiseret? Lad os give noget god inspiration og ideer til din marketing.

Lad os tage en snak

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Web Core Vitals, og hvorfor er de vigtige for en hjemmeside?
Web Core Vitals er en samling af specifikke målinger introduceret af Google for at evaluere en hjemmesides brugeroplevelse. Disse målinger sigter mod at sikre, at websites leverer indhold hurtigt, responsivt og stabilt til sine brugere. De består af tre primære komponenter: Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID), og Cumulative Layout Shift (CLS). LCP måler, hvor lang tid det tager at indlæse det største synlige indholdselement på en side og fokuserer på indlæsningshastighed. FID vurderer interaktiviteten ved at måle forsinkelsen, fra en bruger først interagerer med siden, til browseren kan begynde at bearbejde denne interaktion. CLS vurderer visuel stabilitet ved at måle uventede layoutændringer, som kan irritere brugerne. Fra 2021 er disse målinger inkluderet i Googles ranking-algoritme, hvilket betyder, at de direkte kan påvirke en hjemmesides placering på søgemaskineresultatsiden. En god score på Web Core Vitals hjælper ikke blot med SEO, men forbedrer også den overordnede brugeroplevelse, hvilket kan føre til øget brugertilfredshed og engagement.
Hvordan kan man optimere Largest Contentful Paint (LCP) for at forbedre indlæsningstiden?
Optimere Largest Contentful Paint (LCP) er afgørende for at sikre en forbedret indlæsningstid og forbedre brugeroplevelsen. LCP fokuserer på at måle tiden det tager at indlæse det største synlige element på en webside, som kan være et billede, video eller blok med tekst. For at optimere LCP kan man starte med at gennemgå og optimere billeder ved at anvende formater som WebP, som er hurtigere at indlæse end traditionelle JPEG eller PNG. Derudover er det fordelagtigt at anvende en Content Delivery Network (CDN) for at gøre serverhåndtering hurtigere ved at placere indhold tættere på brugerens geografiske placering. Komprimering af ressourcer, som CSS og JavaScript, kan også reducere indlæsningstiden markant. Derudover kan man bruge “lazy loading” for billeder, hvilket betyder, at billeder indlæses kun når de skal bruges, fremfor på én gang. Endeligt bør man sikre, at serverresponstiden er så lav som muligt for at maksimere ydeevnen.
Hvad er First Input Delay (FID), og hvordan kan det måles og forbedres?
First Input Delay (FID) er en måling, der vurderer interaktivitet på en webside ved at måle den tid det tager fra en bruger først interagerer med siden – for eksempel ved at klikke på en knap – til browseren kan begynde at bearbejde denne interaktion. Denne måling er vigtig, fordi den afspejler den oplevelse, brugeren har, når det kommer til reaktionstid og følelse af responsivitet ved navigation. FID kan måles ved hjælp af forskellige værktøjer som Google PageSpeed Insights eller Lighthouse, som giver indsigt i, hvordan man kan forbedre sine webhastigheder. For at forbedre FID skal man primært fokusere på at optimere JavaScript eksekvering, da denne ofte er den største synder til forsinkelser. Dette kan opnås ved at opdele opgaver i mindre, asynkrone stykker, indlæse scripts i prioriteret rækkefølge og minimere brugen af tredjeparts scripts, der kan hindrer interaktion. Anvendelsen af web workers til udførelse af komplekse beregninger i baggrunden kan også frigøre hovedtråden og resultere i hurtigere sideinteraktioner.
Hvordan kan Cumulative Layout Shift (CLS) forbedres for at øge visuel stabilitet?
Cumulative Layout Shift (CLS) måler visuel stabilitet på en webside ved at se på sum af alle uventede layoutændringer, som sker på siden. Disse uventede ændringer kan forårsage irritation for brugerne, hvis indhold pludseligt flytter sig på skærmen, mens de forsøger at interagere med det. En høj CLS-score kan derfor give en dårlig brugeroplevelse. CLS kan forbedres ved at allokere faste størrelser til billede- og videoelementer, så browseren ved, hvor meget plads disse elementer vil kræve på siden, før de indlæses. Anvendelse af vedvarende annoncerum, der sikrer, at reklamer ikke påvirker layoutet, når de indlæses, er også vigtigt. Sørg for at indlæse webfonte på en sådan måde, at der ikke opstår “flash af ukorrekt tekst” (FOUT), hvor standardfonte skiftes ud efterfølgende og forårsager layoutændringer. Til slut, brug CSS animationer og transformationer, der ikke påvirker sidens layout i stedet for dem, der direkte påvirker layout- reflow.
Hvorfor er Web Core Vitals blevet en del af Googles ranking-algoritme?
Web Core Vitals er blevet en del af Googles ranking-algoritme i 2021, fordi Google prioriterer brugeroplevelse som en central komponent i deres søgestyringsmål. Søgemaskinens primære mål er at levere relevant og nyttigt indhold til sine brugere, og oplevelsen af at få adgang til dette indhold er afgørende. Web Core Vitals fokuserer på at måle brugervenlighed gennem hastighed, interaktivitet og visuel stabilitet, hvilket er essentielle elementer i en positiv online oplevelse. Hvis en hjemmeside opfylder disse kriterier, vil det sandsynligvis føre til mere tilfredse brugere, som bliver længere på siden, og eventuelt konvertere i højere grad, hvad end det drejer sig om salg, tilmeldinger eller interaktioner. Med integrationen af Web Core Vitals i deres algoritme presser Google webstedsejere til at forbedre deres sider løbende, hvilket i sidste ende fører til et hurtigere og mere brugervenligt internet. Dette tiltag flytter fokus fra blot at have godt indhold til også at have en effektiv levering af dette indhold.

Vores specialister er klar til at hjælpe dig videre

Vil du gerne høre mere om, hvad vi kan gøre for dig og din virksomhed, så tøv ikke med at række ud. Vi byder dig også altid velkommen på vores kontor med en masse gode idéer til, hvordan vi sammen kan løfte din virksomheds marketing.

Ring til os på 70 44 43 44 eller skriv til os på [email protected]

Kreativitet til en digital verden

Vi hjælper med at bygge fremtidens brands. Vi har mere end 10 års erfaring med at hjælpe mere end 250 danske og internationale brands med at indfri deres potentialer – og vi er stolte af hver og en.