• Del
  • linkedin

AI og videoproduktion

AI har potentialet til at forvandle måden, vi skaber videoindhold på, og teknologien udvikler sig hurtigt. OpenAI har for nylig introduceret deres banebrydende tekst-til-video platform, Sora, som allerede har skabt stor opmærksomhed. Med Sora kan man producere videoindhold på op til 60 sekunder med imponerende detaljer og dybde, hvilket udvisker grænsen mellem virkelighed og AI-genereret indhold.

Vores erfaring med AI video

Vi har selv testet AI-teknologien ved at skabe en reklamevideo. Du kan se resultatet nedenfor.

Sådan gjorde vi:

  1. Vi startede med at generere billeder i Midjourney ved hjælp af en simpel prompt.
  2. Derefter importerede vi billedet til RunwayML for at give det liv.
  3. Speak og lydeffekter blev genereret med ElevenLabs.
  4. Til sidst klippede vi videoen og foretog farvejusteringer i Premiere Pro.

Kreativ proces:

Hvad kan vi bruge denne teknologi til?

Sora revolutionerer tilgangen til videoproduktion

Sora udmærker sig ved at kunne producere videoer i stor detaljegrad på op til 60 sekunders længde. Videoerne udvisker den allerede tynde grænse mellem virkelighed og AI-genereret indhold. Sora forstår ikke bare brugernes prompts, men også hvordan objekter og karakterer interagerer i den fysiske verden, hvilket gør det muligt at skabe komplekse scener. Både med flere karakterer, bevægelsestyper og detaljer ifor- og baggrund.

Allerede nu er ‘AI-video makers’ blevet et fænomen på YouTube, hvor “desktop-instruktører” skaber kortfilm ved hjælp af forskellige AI-værktøjer. I dag foregår processen typisk ved, at kreatøren starter med at lave et stillbillede – for eksempel med værktøjet Midjourney – og derefter giver det liv med værktøjet Runway ML. Selvom Runway udvikler sig hastigt, er der bred accept om at Sora kommer til at skabe endnu friere rammer for at skabe videoer genereret med AI.

Endnu ikke perfekt

Nogle af de nuværende begrænsninger i Sora, OpenAI’s AI-video renderingstjeneste, omfatter primært udfordringer med nøjagtigheden af renderingen, især med hensyn til geometri. Der er talrige eksempler på personer, der går igennem objekter og andre fysiske egenskaber i scenerne, som ikke helt er i overensstemmelse med virkeligheden. Disse begrænsninger kan undertiden føre til, at videoer ikke vises præcis som forventet, hvilket kan være problematisk for dem, der kræver høj præcision i når der skabes indhold. Konsistente videoer der er sammenhængende i “look and feel” er en anden udfordring, som stiller store krav til brugeren. Teknologien udvikler sig dog hurtigt, og det forventes, at disse mangler også vil blive forbedret over tid.

AI-video er i høj grad en del af fremtiden, og vi ser frem til at følge, hvordan teknologien fortsat vil udvikle og forvandle den kreative proces.

Gratis indsigt i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til de nyeste digitale trends, praktiske tips til at optimere din online tilstedeværelse, og meget mere. Vi deler værdifuld indsigt, der hjælper dig med at holde dig foran konkurrencen i den digitale verden.

"*" indicates required fields

Seneste nyt fra vores LinkedIn Følg os her

Klar til at skille jer ud i jeres branche?

Vil du gerne høre mere om, hvad vi kan gøre for dig og din virksomhed, så tøv ikke med at række ud. Vi byder dig også altid velkommen på vores kontor med en masse gode idéer til, hvordan vi sammen kan løfte din virksomheds marketing.

"*" indicates required fields